CÉGTÖRTÉNET

Fly-Coop Kft. 1997 óta működik, mint a professzionális légi
szolgáltatások teljes palettáját felölelő vállalkozás

A Fly-Coop Kft. 1997 óta működik, mint a professzionális légi
szolgáltatások teljes palettáját felölelő vállalkozás

A Fly-Coop Kft. 1997-ben alakult és eleinte mezőgazdasági repüléssel, permetezéssel, műtrágyázással és szúnyogirtással foglalkoztunk, saját tulajdonú Kamov Ka-26-os helikoptereinkkel.

Később tevékenységi körünk elkezdett bővülni. Szereztünk PART-145, EU OPS 1 és JAR OPS 3 engedélyeket, és így helikopterek, repülőgépek javítását és üzemeltetését is tudtuk vállalni.

Miközben Somogy megye haszonnövényeit permeteztük, a földi munkálatok egy kaposújlaki hangárban folytak. Idővel Kadarkúton lett saját repterünk, ahol felépülhetett hangárunk, és egyben szerelőműhelyünk is, amely számos légijárműnek ad otthont.

Az idő múlásával egyre nőtt gépparkunk, mellyel még több feladatot tudtunk ellátni. Ma a Kamovok mellett Robinson-22, Robinson-44, Bell 206, AS 355, Schweizer 300 és UH-12 típusú helikoptereinkkel állunk megrendelőink rendelkezésére. Ezeknek a helikoptereknek főleg légi megfigyeléseknél, sétarepüléseknél, légi szállításoknál és oktatásnál vesszük hasznát. A helikopterek mellett repülőgépekkel is bővítettük gépparkunkat. Flottánk mára Cessna 152, 172, 182-es repülőgépekből, köztük egy behúzható futóműves C-182RG típusú, egy Piper Seneca típusú, 5 személyes repülőgépből, valamint két darab An-2 típusú repülőgépünkből áll. Nemzetközi légi személyszállítási feladatainkat egy darab saját tulajdonú Beechjet 400 típusú üzleti jet repülőgéppel végezzük. Ezen kívül flottánkhoz tartozik még egy Beechjet 400A és egy Hawker 800 típusú business jet.

Gépeinket bérbe is lehet venni a cégtől pilótával,
illetve pilóta nélkül is

Az első változatnál – pilótával való bérlés esetén – sétarepülésre, légi fényképezésre, légitaxira, légi megfigyelésre, mezőgazdasági repülésre, függőteher emelésre, vontatásra lehet igénybe venni a gépeket országon belül és külföldön egyaránt, repült óránkénti díjazás ellenében.

Pilóta nélkül pedig olyan magán és kereskedelmi pilótaigazolvánnyal rendelkező személy veheti bérbe a gépeket, aki előzetesen a cég főpilótájával együtt végrehajtott egy ellenőrző repülést. Azaz a gépet csak olyan pilóta vezetheti egyedül, akinek a Fly-Coop Kft. főpilótája azt engedélyezte az ellenőrző repülést követően.

ATO minősítésű vállalkozásként oktathatjuk a jövő pilótáit

Az EASA (European Aviation Safety Agency) követelményeknek megfelelő ATO (Approved Training Organisation – Jóváhagyott Képzőszervezet) szervezetként végzünk pilótaképzéseket, ez azt jelenti, hogy a növendékeink miután levizsgáztak, Part FCL szabványnak megfelelő szakszolgálati engedélyt kapnak, mellyel bárhol repülhetnek Európában.
Pilótáink több ezer órát repült csapat tagjai

Pilótáink nagy tapasztalattal bíró több ezer órát repült csapat tagjai. Tapasztalatukat a helikopteres és repülőgépes légi növényvédelemben, tartós alacsony repülési körülmények között és a növendékképzésben szerezték.

A Fly-Coop Légi Szolgáltató Kft. számos főállású repülőgép és helikopter pilótát alkalmaz, akik kereskedelmi pilóta szakszolgálati engedéllyel rendelkeznek, ezáltal lehetőség nyílik bármilyen jellegű munka megkezdésére egy napon belül.

Pilótáink repülés iránti szeretete kihat az általuk elvégzett munkákra is, tehát maximális tudással és odaadással állnak bármilyen megrendelés elvégzéséhez.